Waarom deze campagne?

Migranten helpen een bijdrage te kunnen gaan leveren aan de maatschappij

Nederland telt 7.2 miljoen vrijwilligers! 600.000 migranten hebben begeleiding nodig en moeten Nederlands leren om hun integratie in de maatschappij, en het vinden van een baan, tot een succes te maken. Als wij één vrijwilliger kunnen matchen aan één migrant en hem Nederlands kunnen laten leren, zou dat een enorm succes zijn. En daarbij worden de immigranten gesterkt in hun zelfbeeld dat ze onderdeel van onze maatschappij kunnen gaan uitmaken en daardoor een actieve bijdrage kunnen gaan leveren aan de Nederlandse maatschappij, zowel sociaal als economisch.


We moeten het groots aanpakken! Dat is de sleutel van de omslag naar een positiviteit die moet leiden tot een nieuwe kijk en insteek van het integratie proces. Gedurende de Embrace Europe Week 2019 (Omhels Europa Week 2019), van 9 tot 15 mei, mikken we erop om 10.000 vrijwilligers gedurende één jaar te koppelen aan 10.000 immigranten. Als deze oproep succesvol is, mobiliseren we meer vrijwilligers om nog meer immigranten te bereiken. Ons doel is alle 650.000 immigranten te bereiken en te helpen.

Hoe gaan we dit samen bereiken?

Veel mensen staan te trappelen om de immigranten de helpende hand toe te steken, we missen alleen jou nog!

Veel stakeholders in het veld staan te trappelen om de immigranten de helpende hand toe te steken, maar het ontbreekt hen aan vrijwilligers.


Deedmob is de sleutel naar dit succes. Deedmob heeft het platform dat vrijwilligers (op basis van hun kwaliteiten, waar ze wonen en hun beschikbaarheid) kan matchen met migranten.


Gedurende het jaar dat de vrijwilligers de immigranten begeleiden kunnen ze zich inschrijven voor taalcafé’s, taalwandelingen, culturele maaltijden, evenementen en nog veel meer. Op een informele en plezierige manier kunnen de vrijwilligers de immigranten de weg wijzen binnen de samenleving zodat ze meer leren over de Nederlandse cultuur, de taal en hun kansen op de arbeidsmarkt.

Hoe kun jij helpen?

Tijdens het jaar kunnen vrijwilligers intekenen voor taalcafés, taalwandelingen, culturele diners, andere culturele evenement en veel meer.

Om de inzet, de slaagkans en de vooruitgang te belonen zijn er groepsgewijze huldigingen voor migranten die over de basis Nederlandse taalvaardigheid beschikken. De stuurgroep werkt aan het verbinden van deze grote groep aan taal-televisie en aan een online app die verder leren stimuleert. De Deedmob app meet tevens de impact en de mate van vooruitgang en uitbreiding van het aantal deelnemers.


Helpen kan op verschillende manieren:


  • Ga in gesprek - word taalcoach of buddy
  • Like, share & endorse - deel op social media of word ambassadeur
  • Connect & celebrate - locals & nieuwkomers verbinden.
  • Organiseer Embrace Europe meet-ups met migranten en spreek alleen Nederlands, wissel ervaringen uit over de Europese cultuur en leer zelf meer over de cultuur van de migrant.