Skip Navigation

Gilde Amsterdam

Non-profit

Over ons

Gilde Amsterdam is dé professionele vrijwilligersorganisatie in Amsterdam. De vrijwilligers, jong en oud, zetten zich in om de zelfredzaamheid en participatie van stadgenoten te versterken. Zij geven...

Kinderen & JeugdGezondheid & WelzijnEducatie
Deel

Word leesbegeleider voor kinderen op de basisschool!

Vacature · Flexibel
Keizersgracht 346, Amsterdam, Netherlands
OnderwijsCoachingMentoring
Mensen begeleidenLuisterenPraten met anderenNederlands
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/maatje-meervooreenmaatjeminder/activiteiten/Word-leesbegeleider-voor-kinderen-op-de-basisschool/12274 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Het doel is kinderen in groep 3 t/m 8 een betere kennis van de Nederlandse taal bij te brengen. Nederlands is het belangrijkste vak, zeker in een buurt waar Nederlands vaak de tweede taal is. Voor kinderen is het oefenen met lezen en voor hen die achterblijven van groot belang. Leesplezier aanwakkeren is enorm belangrijk voor de taalontwikkeling.


Wat gebeurt er na uw aanmelding?

U wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Na het gesprek weet u wat er van u wordt verwacht. Als u aan de slag wilt vragen wij twee referenties. Na ontvangst van deze referenties stellen wij u aan een school van uw keuze voor. De school zorgt voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Werkwijze

Het is de bedoeling dat u ‘s ochtends of ’s middags als leesbegeleider wordt ingezet. Wekelijks leest u met leerlingen in kleine groepjes van maximaal vier kinderen. Vaak leest u met twee (of meer) groepjes na elkaar in het kader van niveau lezen (technisch en begrijpend lezen). Het is ook mogelijk dat u met leerlingen individueel 15 à 20 minuten leest. Soms wordt de leesbegeleider gevraagd aan een groepje kleuters voor te lezen.

Iemand die zich opgeeft als leesbegeleider heeft ook verantwoordelijkheid. U krijgt een samenwerkingsovereenkomst. U verbindt zich tenminste voor het lopende schooljaar. Er wordt immers op u gerekend.


Ondersteuning

De ondersteuning is in handen van het team leesbegeleiding van Gilde Amsterdam. Mogelijke problemen bespreekt u in eerste instantie met de leerkracht en/of de contactpersoon op school.


Waar

Door heel Amsterdam, niet wijkgebonden.

Hoe kom ik er?
Over Gilde Amsterdam
Gilde Amsterdam is dé professionele vrijwilligersorganisatie in Amsterdam. De vrijwilligers, jong en oud, zetten zich in om de zelfredzaamheid en participatie van stadgenoten te versterken. Zij geven belangeloos advies en dragen met veel plezier hun kennis over aan hen die hier behoefte aan hebben.
·
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/maatje-meervooreenmaatjeminder/activiteiten/Word-leesbegeleider-voor-kinderen-op-de-basisschool/12274 om je aan te melden