Skip Navigation

Gilde Amsterdam

Non-profit

Over ons

Gilde Amsterdam is dé professionele vrijwilligersorganisatie in Amsterdam. De vrijwilligers, jong en oud, zetten zich in om de zelfredzaamheid en participatie van stadgenoten te versterken. Zij geven...

Kinderen & JeugdGezondheid & WelzijnEducatie
Deel

Wilt u een kind met overgewicht ondersteunen bij het maken van gezonde keuzes?

Vacature · Flexibel
Keizersgracht 346, Amsterdam, Netherlands
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/maatje-meervooreenmaatjeminder/activiteiten/Wilt-u-een-kind-met-overgewicht-ondersteunen-bij-het-maken-van-gezonde-keuzes/11766 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Deze vacature is alleen geschikt voor Nederlandssprekenden.


Waarschijnlijk weet u het al … meer dan 30.000 kinderen en jongeren in Amsterdam kampen met overgewicht of obesitas. Een ontwikkeling die men terugziet in meerdere grote steden. Amsterdam doet hier iets aan in een groot netwerk van professionals en vrijwilligers, de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht.


Gilde Amsterdam sluit hierbij aan met het project Maatje meer voor een Maatje minder: vrijwilligers begeleiden kinderen met overgewicht van 4 t/m 16 jaar in gezinsverband. Wordt u één van onze maatjes voor een maatje minder? Wij zoeken vrijwilligers die een paar uur per week een maatje/coach willen zijn voor een kind met overgewicht.


Wordt u één van onze maatjes voor een maatje minder?

Als maatje staat u als het ware naast het kind en het gezin bij de praktische en emotionele uitdagingen rond het vinden van een gezonde leefstijl. Ook onderzoekt u samen met het gezin hoe de adviezen van de jeugdverpleegkundige of de diëtiste in praktijk gebracht kunnen worden en onderzoekt u samen met het kind welke sport of activiteit hij of zij interessant vindt.

Voorbeelden van ondersteuning: Van gezond eten samen een leuke sociale bezigheid maken, samen naar de supermarkt gaan met een voedings-app, een luisterend oor bieden, samen de juiste sportclub vinden, enzovoorts.

Waar? In en om de directe leefomgeving van het kind. Op het moment zijn we met name actief in Amsterdam West en Nieuw-West in de wijken Bos en Lommer, Slotermeer/Geuzenveld, Osdorp en Slotervaart.


Kennis en vaardigheden:

  • een positieve instelling
  • ervaring met kinderen
  • sociaal vaardig en oplossingsgericht
  • open staan voor verschillende culturen
  • goed kunnen luisteren en spiegelen
  • enige ervaring en kennis hebben met de computer (mailen, surfen etc.)


Wat krijgt u van ons?

Een (verplichte) basistraining van 4 dagdelen met afrondend certificaat, intervisie en themabijeenkomsten binnen ons vrijwilligersnetwerk.


Wat vragen wij?

Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor het uitvoeren van het vrijwilligerswerk. Deze VOG kunt u kosteloos via ons aanvragen.


Meerwaarde van dit vrijwilligerswerk

U helpt een kind op eigen kracht verder te gaan en zo fysieke en mentale problemen samenhangend met overgewicht te voorkomen.

Hoe kom ik er?
Over Gilde Amsterdam
Gilde Amsterdam is dé professionele vrijwilligersorganisatie in Amsterdam. De vrijwilligers, jong en oud, zetten zich in om de zelfredzaamheid en participatie van stadgenoten te versterken. Zij geven belangeloos advies en dragen met veel plezier hun kennis over aan hen die hier behoefte aan hebben.
·
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/maatje-meervooreenmaatjeminder/activiteiten/Wilt-u-een-kind-met-overgewicht-ondersteunen-bij-het-maken-van-gezonde-keuzes/11766 om je aan te melden