Skip Navigation

Gilde Amsterdam

Non-profit

Over ons

Gilde Amsterdam is dé professionele vrijwilligersorganisatie in Amsterdam. De vrijwilligers, jong en oud, zetten zich in om de zelfredzaamheid en participatie van stadgenoten te versterken. Zij geven...

Kinderen & JeugdGezondheid & WelzijnEducatie
Deel

Wilt u anderstaligen Nederlands leren spreken in een ongedwongen sfeer?

Vacature · Flexibel
Keizersgracht 346, Amsterdam, Netherlands
CoachingOndersteunend werkBegeleiding
Mensen begeleidenPraten met anderenLuisterenCounsellingNederlands
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/maatje-meervooreenmaatjeminder/activiteiten/Wilt-u-anderstaligen-Nederlands-leren-spreken-in-een-ongedwongen-sfeer/12273 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doel

Anderstaligen ontmoeten gedurende een langere periode (gemiddeld een jaar) een vrijwillige taalcoach. Door informeel contact met een Nederlands sprekende stadgenoot (taalcoach) leert de anderstalige beter Nederlands spreken en verstaan. Bovendien leren zij meer over de Nederlandse samenleving en vinden zij hun weg makkelijker. Het is ook mogelijk om hulp te krijgen of te geven bij lezen en schrijven.


Wat gebeurt er na uw aanmelding?

U wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Na het gesprek weet u wat er van u wordt verwacht. Als u aan de slag wilt bij SamenSpraak koppelen wij u aan een anderstalige.


Werkwijze

Eenmaal per week spreken de deelnemer en de taalcoach met elkaar af. Ze spreken Nederlands met elkaar. Alles waar de anderstalige behoefte aan heeft, komt aan de orde. De gesprekken gaan over het dagelijks leven, over werk, hobby’s of politiek of andere gedeelde interesse. Het contact duurt gemiddeld een jaar.


Ondersteuning

De ondersteuning is in handen van stafvrijwilligers op het kantoor van Gilde Amsterdam SamenSpraak. Ieder kwartaal is er telefonisch contact tussen staf en taalcoach. Verder organiseren zij introductiecursussen en intervisiebijeenkomsten. Daarnaast kunnen vrijwilligers de training volgen die bij Taal voor het Leven aangeboden wordt.


Waar

Door heel Amsterdam, niet wijkgebonden.

Hoe kom ik er?
Over Gilde Amsterdam
Gilde Amsterdam is dé professionele vrijwilligersorganisatie in Amsterdam. De vrijwilligers, jong en oud, zetten zich in om de zelfredzaamheid en participatie van stadgenoten te versterken. Zij geven belangeloos advies en dragen met veel plezier hun kennis over aan hen die hier behoefte aan hebben.
·
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/maatje-meervooreenmaatjeminder/activiteiten/Wilt-u-anderstaligen-Nederlands-leren-spreken-in-een-ongedwongen-sfeer/12273 om je aan te melden