Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie, die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en van oorsprong anderstalige Utrechters...

EducatieVluchtelingen & MinderhedenKinderen & Jeugd
Deel

Wegwijzer taalaanbod Utrecht, bibliotheek Overvecht

Evenement · Flexibel
Bibliotheek Overvecht, Gloriantdreef 1, Utrecht, Utrecht 3562, Nederland
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/Taal-Doet-Meer/activiteiten/Wegwijzer-taalaanbod-Utrecht-bibliotheek-Overvecht/13807 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Wat doe je als vrijwillig Wegwijzer?

  • Je informeert laaggeletterden over het taalaanbod in Utrecht/Overvecht en verwijst hen door
  • Je voert adviesgesprekken (telefonisch of in de bibliotheek) voor laaggeletterden die niet naar de bibliotheek kunnen komen
  • Je stemt af met bibliotheekmedewerkers en houdt een logboek bij met vragen die binnenkomen en de wijze van afhandeling.

Om bovenstaande te doen, word je getraind in het gebruik van www.jekuntmeer.nl en de sociale kaart van de wijk, daarmee houd je je kennis over het taalaanbod in Utrecht op peil.

Wat heb jij in huis?

  • Communicatieve vaardigheden, waarmee je gesprekken kunt voeren met mensen die de Nederlandse taal beperkt beheersen
  • Je kunt snel zicht krijgen op een situatie en door de juiste vragen te stellen de leerwensen van laaggeletterden achterhalen (taalniveau, persoonlijke ontwikkeldoelen, financiële mogelijkheden)
  • Je hebt zicht op het taalaanbod in Utrecht en kunt laaggeletterden daarom actief doorverwijzen
  • Je bent digitaal vaardig zodat je binnengekomen vragen kunt registreren
  • Je bent wekelijks vier tot acht uur beschikbaar, voor minimaal een half jaar
  • Je kunt zelfstandig werken
  • Je hebt bij voorkeur ervaring als taaldocent of taalvrijwilliger in Utrecht.

Wat krijg jij ervoor terug?

Door jouw inzet zorg je ervoor dat laaggeletterden zich thuis gaan voelen en mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de dokter te gaan, een baan te vinden of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Je wordt aangestuurd door een projectleider van Taal Doet Meer. Samen met de Bibliotheek Utrecht zorgt de projectleider voor de informatie die jij nodig hebt en een passende scholing. Periodiek wordt er intervisie aangeboden en organiseren wij bijeenkomsten waarmee jij jezelf kunt ontwikkelen. Elke maand is er een wegwijzersoverleg, waar alle wegwijzers uit Utrecht informatie uitwisselen. Onkosten worden in overleg vergoed en je krijgt een smartphone in bruikleen.

Interesse / vragen?

Heb je belangstelling voor de functie van Wegwijzer in Overvecht? Stuur je cv en korte motivatie naar Yvonne Blok, projectleider bij Taal Doet Meer. Dit kan via yvonne@taaldoetmeer.nl. Bij haar kun je ook terecht voor vragen.

Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Bibliotheek Overvecht > Bibliotheek Overvecht Activiteiten > Taal Doet Meer > Wegwijzer taalaanbod Utrecht, bibliotheek Overvecht
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie, die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en van oorsprong anderstalige Utrechters. We geloven in het verbinden van mensen. Taal is daarbij belangrijk. We stimuleren Utrechters om te leren en maken de onderlinge ontmoeting mogelijk. Taal verbindt mensen en wij verbinden mensen met taal.

Dit doen wij op een heel praktische en tegelijk ook persoonlijke manier. We bieden taaltrajecten aan voor volwassenen, én we begeleiden met verschillende projecten jongeren van verschillende leeftijden. Ons aanbod strekt zich inmiddels uit van 0 – 100 jaar!
·
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/Taal-Doet-Meer/activiteiten/Wegwijzer-taalaanbod-Utrecht-bibliotheek-Overvecht/13807 om je aan te melden