Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie, die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en van oorsprong anderstalige Utrechters...

EducatieVluchtelingen & MinderhedenKinderen & Jeugd
Deel

Taalcoaches Taalthuisbezoeken gezocht!

Evenement · Flexibel
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 Utrecht, Nederland
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/Taal-Doet-Meer/activiteiten/Taalcoaches-Taalthuisbezoeken-gezocht/13843 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Wie zoeken wij?

Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je samen met ouders van jonge kinderen (0 tot 4 jaar) in gesprek over taalverrijking thuis, met behulp van lesmateriaal van Taal Doet Meer. Dit lesmateriaal gaat specifiek over gezondheids- en opvoedthema’s zoals spelen, voorlezen, stress en het consultatiebureau, uit de lesmethodiek Gezonde Taal. Je uitgangspunt is wat ouders al doen, en je onderzoekt samen met hen wat de (taal)ontwikkeling nog meer zou stimuleren.

Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je wekelijks op bezoek bij een anderstalig gezin. Je bent anderhalf tot twee uur per week beschikbaar voor een periode van 25 weken.

Je hoeft geen ervaring te hebben met lesgeven. Je krijgt van ons een training om je voor te bereiden op je rol als taalcoach. Wel verwachten we dat je gemotiveerd bent en je voor minimaal een half jaar inzet als taalcoach. Ook krijg je van ons een ‘Tas Vol Taal’, een tas vol met materiaal om goed voorbereid met het gezin aan de slag te gaan.

Wat bieden wij?

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
  • Waardering en begeleiding

Je krijgt een introductiecursus en wordt ondersteund door een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat. Wij bieden ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Interesse / vragen?

Mail dan naar Rachida via rachida@taaldoetmeer.nl.

Hoe kom ik er?
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie, die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en van oorsprong anderstalige Utrechters. We geloven in het verbinden van mensen. Taal is daarbij belangrijk. We stimuleren Utrechters om te leren en maken de onderlinge ontmoeting mogelijk. Taal verbindt mensen en wij verbinden mensen met taal.

Dit doen wij op een heel praktische en tegelijk ook persoonlijke manier. We bieden taaltrajecten aan voor volwassenen, én we begeleiden met verschillende projecten jongeren van verschillende leeftijden. Ons aanbod strekt zich inmiddels uit van 0 – 100 jaar!
·
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/Taal-Doet-Meer/activiteiten/Taalcoaches-Taalthuisbezoeken-gezocht/13843 om je aan te melden