Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie, die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en van oorsprong anderstalige Utrechters...

EducatieVluchtelingen & MinderhedenKinderen & Jeugd
Deel

Jobcoach Eigen Kracht

Evenement · Flexibel
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 Utrecht, Nederland
CoachingOnderwijsBegeleiding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/Taal-Doet-Meer/activiteiten/Jobcoach-Eigen-Kracht/13868 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Foto ©Oranje Fonds - Remko de Waal

Heb je ervaring met coachen en heb je affiniteit met verschillende culturen? En zet je dit graag in om een Utrechter met een andere moedertaal dan het Nederlands te helpen bij zijn/haar zoektocht naar een opleiding en/of werk? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe vrijwillige jobcoach voor Eigen Kracht!

Eigen Kracht ondersteunt anderstalige Utrechters bij hun zoektocht naar een opleiding en/of werk. Juist het talent van deze anderstaligen wordt te weinig gezien. Wil jij deel uitmaken van een actieve en ondernemende organisatie en bijdragen aan de participatie van nieuwe Utrechters? Dan ben jij de jobcoach die we zoeken!

Voor het eerst voel ik me niet alleen iemand die de taal niet perfect spreekt, maar iemand die waardevolle ervaringen en kwaliteiten heeft.” – deelnemer Eigen Kracht Utrecht

Door het volgen van een intensieve training met de inzet van vrijwillige (taal)coaches en individuele begeleiding door vrijwillige jobcoaches, worden de deelnemers van Eigen Kracht ondersteund bij het vinden van een betaalde baan. Hierbij is de samenwerking met het bedrijfsleven cruciaal voor het vergroten van hun netwerk en het creëren van kansen en werkervaring. Eigen Kracht is een samenwerkingsproject van Taal Doet Meer en WIJ 3.0.

Wie zoeken wij?

Als jobcoach begeleid je wekelijks een anderstalige op zoek naar een betaalde baan. Je coacht de deelnemer in het verkrijgen van zelfvertrouwen, het vergroten van een netwerk, de omgangsvormen op de werkvloer en probeert de deelnemer bewust te maken van de (on)geschreven regels en gebruiken (interculturele vaardigheden) in Nederland.

Als Jobcoach bezit je de volgende kenmerken:

·        Interesse in en affiniteit met mensen uit andere culturen

·        Ervaring met coachen

·        Hulpvaardig en nieuwsgierig

·        Geduldig en betrouwbaar

·        Bereid om je netwerk te delen

·        Beschikbaar voor de duur van 6 maanden

Wat bieden wij?

·        Zinvol vrijwilligerswerk met een grote maatschappelijke impact

·        De mogelijkheid om in de praktijk coachingsuren op te doen

·        Ontmoeting met bijzondere mensen uit andere culturen

·        Ondersteunende en verdiepende trainingen en werkoverleg

·        Persoonlijke ontwikkeling, cv opbouw en inspiratie

·        Netwerk bijeenkomsten om je netwerk te vergroten

·        Waardering en begeleiding

We geloven erg in de kracht van het netwerk en hebben gezien dat het werkt! Iedere coach en deelnemer van Eigen Kracht is onderdeel van het netwerk en wordt uitgenodigd om zijn/haar netwerk in te zetten.

Interesse / vragen?

Neem contact op met Melissa via melissa@taaldoetmeer.nl of 030-2947594

Hoe kom ik er?
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie, die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en van oorsprong anderstalige Utrechters. We geloven in het verbinden van mensen. Taal is daarbij belangrijk. We stimuleren Utrechters om te leren en maken de onderlinge ontmoeting mogelijk. Taal verbindt mensen en wij verbinden mensen met taal.

Dit doen wij op een heel praktische en tegelijk ook persoonlijke manier. We bieden taaltrajecten aan voor volwassenen, én we begeleiden met verschillende projecten jongeren van verschillende leeftijden. Ons aanbod strekt zich inmiddels uit van 0 – 100 jaar!
·
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Scan me of ga naar www.embraceeuropevolunteers.org/o/Taal-Doet-Meer/activiteiten/Jobcoach-Eigen-Kracht/13868 om je aan te melden