Skip Navigation
Over ons

Huis voor Taal is een samenwerking tussen Welzijn Lelystad en FlevoMeer Bibliotheek. Huis voor Taal is een veilig en uitdagend leer- en oefennetwerk waar mensen vaardigheden kunnen aanleren en oefenen...

EducatieVluchtelingen & MinderhedenGezondheid & Welzijn
Deel

Over Huis voor Taal Lelystad

Huis voor Taal is een samenwerking tussen Welzijn Lelystad en FlevoMeer Bibliotheek. Huis voor Taal is een veilig en uitdagend leer- en oefennetwerk waar mensen vaardigheden kunnen aanleren en oefenen. Huis voor Taal is geen school. We richten ons op het ontdekken en praktisch oefenen van basisvaardigheden die we skills for life noemen. Vrijwilligers helpen hen hierbij. De basisvaardigheden zijn eigenlijk de vaardigheden die iedereen nodig heeft binnen onze samenleving. Skills for life zijn:
•taalvaardigheden om gericht in contact te komen en om maatschappelijke vragen te kunnen begrijpen
•rekenvaardigheden om te kunnen budgetteren.
•digitale vaardigheden om je administratie bij te houden, sociale contacten te onderhouden en om doelgericht informatie te kunnen scannen en verwerken.

Wij laten mensen ontdekken wat een leven lang leren in onze veranderende samenleving biedt! Ons motto is dan ook durven, doen en je daarbij prettig voelen.